U Subotici pokrenut Magločistač, portal za razvedravanje stvarnosti

03 Mar 2015

Protiv sveopšte pošasti zatupljivanja

Udruženje građana Centar građanskih vrednosti iz Subotice pokrenuo je portal za razvedravanje stvarnosti „Magločistač“.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, cilj je borba protiv “sveopšte pošasti zatupljivanja” u kojoj upravo mediji imaju jednu od vodećih uloga. Cilj je postavljanje pitanja, kojih je u novinarstvu sve manje, a pitanja su prvi korak na putu do formiranja vlastitog stava.

“U borbi za slobodu medija i slobodnu novinarsku reč, odgovore na ova, kao i na mnoga druga aktuelna društvena pitanja možete da potražite na našem medijskom portalu za razvedravanje stvarnosti www.maglocistac.rs, koji je od ovog trenutka postao sastavni deo medijskih i svih drugih dešavanja u Subotici i sire”, piše u saopštenju.

Dodaje se da će se udruženje građana Centar građanskih vrednosti zalagati za poštovanje slobode pojedinca.

“Srbija je država u kojoj se svakodnevno krši Ustav i osnovna načela građanske demokratije. Nosioci zakonodavne i sudske vlasti odgovorni su za nekažnjavanje onih koji su opljačkali društvenu imovinu i na taj način lišili ustavnog prava na rad na desetine i stotine hiljada građana”, piše u saopštenju.

Dodaje se da se i čelnici Subotice isprazno hvale kako je reč o gradu u kojem u harmoniji živi veliki broj pripadnika različitih nacionalnih i verskih zajednica.

“Na žalost, veliki je broj primera poslednjih godina koji to demantuju, jer su podvajanja na nacionalnim i drugim osnovama sve veća”, ocenjuje se u saopštenju i dodaje da je zbog toga preko potrebno boriti se za buđenje građanske svesti, i u Subotici i u celoj Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!