U ponedeljak odluka o prekidu isporuke mleka

15 avg 2010

Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine u ponedeljak će održati sastanak, kada će biti doneta odluka o prekidu isporuke mleka

Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine u ponedeljak će održati sastanak, kada će biti doneta odluka o prekidu isporuke mleka, što je najavljeno za 22. avgust, kaže za Radio 021 Uroš Šećerov predsednik ove asocijacije.
„Mi do sada nismo dobili nijedan relevantan pomak od strane mlekara da su dali neku veću cenu ili da su pokušali sa nama da krenu u pregovore“, tvrdi Šećerov.
On dodaje da bilo koja ponuda Imleka ili neke druge mlekare može tu odluku da promeni, jer u Asocijaciji sumnjaju da velike mlekare ne mogu dati veću otkupnu cenu, s obzirom na to kolike su cene gotovih mlečnih proizvoda. Šećerov  kaže da će razgovori sa ministrom poljoprivrede Sašom Draginom biti nastavljeni u septembru.
Pojedini mediji su preneli da su u Imleku priznali da na tržište ne plasiraju kratkotrajno mleko, od kojeg ova firma ima manji profit u odnosu na zaradu od dugotrajnog, kao i od ostalih mlečnih proizvoda.

(021)

Podelite ovu stranicu!