U Novom Sadu sutra prvi protest Jedan od pet miliona

"Novi Sad je najteže postradao od sadašnje vlasti"

17. jan 2019

Prvi protest „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu održaće se sutra na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova, a građanima će se obratiti glumac Milorad Kapor, student prava Milan Vujić i jedan od organizatora beogradskih protesta Branislav Trifunović.

Nakon završetka skupa na Pozorišnom trgu, počeće protesna šetnja gradskim ulicama koja će se završiti na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina.

Nezadovoljne ljude je na ulice izvela sama vlast, koja je otela državu od građana i potpuno razorila društvo. U takvim okolnostima, razloga za proteste i nezadovoljstvo ima u svakom delu zemlje, a pogotovo u Novom Sadu“, saopštili su organizatori novosadskog protesta.

Ocenjuje se da je Novi Sad „najteže postradao od sadašnje vlasti“, zbog čega pozivaju građane da dođu i prisustvom pošalju poruku „Stop nasilju, korupciji i bezakonju!“.

Motivisani protestima građana u Beogradu koji su počeli u decembru 2018. godine i koji se organizuju svake subote, do sada su protesti organizovani u Kragujevcu, Gornjem Milanovacu, Nišu, Prokuplju, Kuršumliju, Požegi i Pirotu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Potop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga