U Novom Sadu 75.000 ljudi bez grejanja

07 Jan 2009

Tri toplane u Novom Sadu večeras su potpuno obustavile isporuku toplotne energije nakon čega je 25.000 domaćinsta…

Tri toplane u Novom Sadu večeras su potpuno obustavile isporuku toplotne energije nakon čega je 25.000 domaćinstava ili oko 75.000 stanovnika tog grada ostalo bez grejanja, rečeno je večeras agenciji Beta u preduzeću “Novosadske toplane”.
Portparolka tog preduzeća Jelena Vujin rekla je da su rad obustavile toplane “Zapad”, “Petrovaradin” i “Dudara” a da su bez grejanja ostali stanovnici Novog naselja, Detelinare, Satelita, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.
Prema njenim rečima, to su jedina postrojenja u gradu koja nisu mogla da pređu na mazut kao alternativni vid energenta za proizvodnju toplotne energije.
“Problema imamo i sa toplanom ‘Sever’, koja na mazut može da radi samo sa 50 odsto kapaciteta, pa će u delovima grada oivičenim bulevarima oslobođenja i Jaše Tomića i ulicom Novosadskog sajma grejanje biti smanjeno, sa temperaturom u stanovima koja će se kretati između 16 i 18 stepeni”, rekla je ona.
Prema njenim rečima, sa toplanama “Jug” i “Istok” neće biti problema, jer su one već prešle na mazut i proizvode toplotnu energiju punim kapacitetom.
“Nadam se da će se brzo postići dogovor o normalizaciji isporuke gasa sa stranim partnerima, jer se čitav sistem može vratiti u normalno stanje u relativno kratkom roku”, rekla je Vujin.
Gradski čelnici kazali su juče da rezervi mazuta ima dovoljno za “15 do 20 dana” grejanja.
Novosadska toplana snabdeva oko 80.000 domaćinstava i 6.000 privrednih subjekata.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!