U maju usvajanje zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini

27 Apr 2009

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je danas da će zakon o prenosu nadležnosti pokrajini Voj…

diana.jpgMinistarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je danas da će zakon o prenosu nadležnosti pokrajini Vojvodini biti donet najkasnije do kraja maja.
Dragutinovićeva je novinarima u Domu Narodne skupštine Srbije, nakon sednice Odbora za finansije, kazala da će usvajanjem zakona o prenosu nadležnosti Vojvodina dobiti sedam odsto iz budžeta, kako je predviđeno Ustavom Srbije.
“Sve će ostati u okviru globalnih iznosa koji su definisani rebalansom budžeta Srbije, isti prihodi, rashodi i deficit, ali će se veoma hitno doneti zakon o prenosu nadležnosti, i to će biti završeno najkasnije do kraja maja”, rekla je Dragutinović.
Prema njenim rečima, oko šest milijardi dinara bi trebalo da se slije u kasu Vojvodine na osnovu zakona o prenosu nadležnosti.
“Vazno je da to bude sedam odsto i Vojvodina će ih dobiti, nevažno je da li će te pare početi da se troše od prvog maja ili prvog juna”, dodala je Dragutinovićeva.
Ona je rekla da očekuje podršku svih stranaka za usvajanje rebalansa budžeta za ovu godinu i dodala da je data garancija da će zahtevi vojvođanskih stranka biti poštovani.
Ranije danas nešto pre sednice Odbora za finansije poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izrazio je očekivanje da će dogovor sa predsednikom Vlade Mirkom Cvetkovićem, o tome da Vojvodina dobije sedam odsto državnih sredstava, biti poštovan.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!