U četvrtak veliki skup protiv fašizma

21 Oct 2014

Na skup su pozvani svi koji žele da se solidarišu sa građanima koji su proteklih dana bili meta profašističkog divljanja

Nevladine organizacije i građani Novog Sada će u četvrtak organizovati građanski skup “Građanski otpor fašizmu”, kako bi izrazili protest zbog nasilja kojem su izloženi pripadnici nacionalnih manjina i delovanja ekstremističkih i profašističkih grupa u Vojvodini.

Skup počinje u 16:30 časova u Zmaj Jovinoj 3, ispred prostorija Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Novom Sadu.

Predviđeno je da će se tada prisutnima obratiti Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra, Marija Perković iz organizacije Žene u crnom i novinar Teofil Pančić.

Nakon toga učesnici će, predvođeni predstavnicima koalicije nevladinih organizacija “Građanska Vojvodina”, prošetati do spomenika na Keju žrtava racije, gde će položiti cveće u znak sećanja na žrtve fašizma.

Organizatori skupa su Koalicija nevladinih organizacija “Građanska Vojvodina” i prijateljske nevladine organizacije i inicijative, te pojedinci i građani Novog Sada i Vojvodine.

Na skup su pozvani svi koji žele da se solidarišu sa građanima koji su proteklih dana bili meta profašističkog divljanja i koji žele da izraze protest protiv nasilja. Na skupu će takođe biti obeležena i 70. godišnjica oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!