U centru Zagreba napadnut Milorad Pupovac

Netko ga je gađao komadima hrane, navodi se u priopćenju SNV-a

28. sep 2018

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac napadnut je danas u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno vijeće (SNV) u priopćenju za medije. Netko ga je gađao komadima hrane, navodi se u priopćenju SNV-a.

Zagrebačka policija je Indexu potvrdila da je upoznata s ovim događajem, te utvrđuje okolnosti napada.

Kako doznajemo, policija traga za napadačem.

SNV: Pogodili su ga komadima hrane kod restorana Amfora

SNV u priopćenju navodi kako je Pupovac danas u društvu Borisa Miloševića, predsjednika Kluba zastupnika SDSS-a u saboru, nakon završetka saborske sjednice prolazio pokraj bistroa Amfora na zagrebačkoj tržnici Dolac.

U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te se u trenutku kad se okrenuo vidio da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći, a neki, krupniji i krući, odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku te rasuli po tlu, navodi se u priopćenju SNV-a.

Pupovac, navodi se u priopćenju SNV-a, prema jačini i preciznosti udarca, pretpostavlja da je hrana na njega bačena s jednog od obližnjih stolova za kojima su sjedili gosti restorana Amfora.

Vlasnik tog restorana tvrdi da Pupovca nije napao nitko iz njegova restorana.

SNV: Napad sadrži karakter potencijalno opasnog fizičkog napada

SNV navodi kako ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nasrtaj na Pupovca, ali je prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih suradnika Borisa Miloševića.

S obzirom na to da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mjestu na kojem se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih, navodi SNV u priopćenju.

Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizičku ugrozu Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vrijeme, a posebno proteklih tjedana protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog iznenaditi, jer ta je kampanja takva da ne potiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u priopćenju.

(Index)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Slagalica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga