U Beču inicirano stvaranje Urbane platfome Dunavskog regiona

10 Dec 2013

Zbog istorijske, ekonomske i geografske realnosti Dunavskog regiona, komunikacija i saradnja unutar te mreže mora da napreduje

Na današnjoj konferenciji „Izgradnja urbane budućnosti Dunavskog regiona“, koja se održava u Beču, inicirano je pokretanje zajedničke internetske platforme kako bi se olakšala razmena informacija među gradovima podunavskog regiona, a u okviru Dunavske strategije.

Na konferenciji je kreirana deklaracija za stvaranje „Urbane platforme Dunavskog regiona“, a platformu će moći da koriste svi zainteresovani gradovi, regije, asocijacije ili predstavnici civilnog sektora.

Naglašeno je da će stvaranje Urbane platfome pomoći u lakšem povezivanju svih strana u zajedničkim projektima koji se sprovode ili će biti sprovedeni u sklopu Dunavske strategije.

U Deklaraciji se kaže da “zbog istorijske, ekonomske i geografske realnosti Dunavskog regiona, komunikacija i saradnja unutar te mreže mora da napreduje i da se poboljšava, kako bi region jačao”.

Konferenciju u Beču zajednički su organizovali Savet podunavskih gradova i regija i Austrijska asocijacija gradova i lokalnih samouprava.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici evropskih regiona i gradova, gradonačelnici velikih evropskih gradova, kao i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednici Đorđe Milićević i Ana Tomanova Makanova.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!