Trump se hvalio, članovi UN-a se smijali

U obraćanju liderima iz cijelog svijeta, Trump je rekao da američka ekonomija 'cvjeta kao nikada prije'

25. sep 2018

Američki predsjednik Donald Trump istakao je danas, na početku svog govora na zasjedanju Generalne skupštine UN-a, uspjehe Sjedinjenih Američkih Država pod njegovim vodstvom, što je izazvalo smijeh među mnogim prisutnim šefovima država i delegatima, prenosi AP.

U obraćanju liderima iz cijelog svijeta, Trump je rekao da američka ekonomija „cvjeta kao nikada prije“ i da je njegova administracija za manje od dvije godine postigla više nego gotovo ijedna druga administracija.

Na smijeh prisutnih, koji je uslijedio nakon njegovih hvalisavih riječi, kako navodi američka agencija, Trump je izjavio:

„Nisam očekivao ovakvu reakciju, ali – u redu je“.

Trump je istakao da je SAD „snažnija, sigurnija i bogatija zemlja“ nego kada je on došao na funkciju predsjednika januara 2017.

„Uz Ameriku smo, uz američki narod, i uz svijet“, poručio je američki predsjednik.

Trump hvalio svoje uspjehe, članovi UN-a se smijali

Američki predsjednik Donald Trump istakao je danas, na početku svog govora na zasjedanju Generalne skupštine UN-a, uspjehe Sjedinjenih Američkih Država pod njegovim vodstvom, što je izazvalo smijeh među mnogim prisutnim šefovima država i delegatima.Više ovdje: https://goo.gl/PpMeFQ

Gepostet von Al Jazeera Balkans am Dienstag, 25. September 2018

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga