Trojica mrtvih, šest ranjenih u kafiću u Idvoru

03 Jun 2012

U trenutku napada u kafiću je bilo 150 ljudi

Tri osobe su poginule, a šest muškaraca je teže i lakše povređeno u ekpsloziji ručne bombe u kafiću “Dama” u Idvoru, kod Kovačice, potvrdila je danas portparolka Višeg suda u Pančevu Sandra Medaković.

Među poginulima je i Saša B. (36) iz sela Sefkerin, koji je aktivirao bombu. Igor B. (36) i Miroslav S. iz istog sela, preminuli su na putu do bolnice od povreda koje su zadobli pokušavajući da spreče Sašu B. da aktivira bombu.

Ivan J. i Stevan N. iz Opova i Aleksandar I. iz Bavaništa su sa teškim povredama prevezeni u beogradski Urgentni centar.

Radnik obezbeđenja kafića Zoran M. iz Zrenjanina sa lakšim povredma je prebačen u bolnicu u Zrenjanin. Lakše povređeni su Zoran T. iz Idvora i Zoran S. iz Sakula, koji su zbrinuti na ortopedskom odeljenju pančevačke bolnice, rekla je Medaković.

Prema njenim rečima, istraga je utvrdila da je do tragedije došlo u ulaznoj prostorji u kafić, kada je nakon svađe sa obezbeđenjem Saša B. aktivirao ručnu bombu M75.

Prema navodima pančevačke televizije, druga dvojica poginulih pokušali su da spreče Sašu B. da aktivira bombu, kao i da on uđe u drugi deo lokala, u kome je bilo oko 150 gostiju.

Nešto posle ponoći, nepuna dva sata pre ekslozije, u kafiću su bili inspektori za protivpožarnu zaštitu da bi proverili da li vlasnik B.S. poštuje zabranu rada koja mu je izrečena u aprilu, rekla je Medaković.

Prema njenim rečima, za Igora B, koji je poginuo u pokušaju da spreči aktiviranje bombe, pretpostavlja se da je rođak Saše B.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!