Trifunović: Nikad nisam video predsednika koji je tolika kukavica da izađe na TV duel

07 Sep 2017

"Jedan čovek vodi zemlju i očigledno imamo autokratiju i diktaturu"

Glumac Sergej Trifunović izjavio je za televiziju N1 da u Srbiji nije postojala veća autokratija od Slobodana Miloševića do danas jer niko ne sme ništa da uradi bez znanja “onog koji govori da cveta cveće, da je sve divno, da institucije funkcionišu”.

“Na vrhu piramide je jedan čovek. Jedan čovek vodi zemlju i očigledno imamo autokratiju i diktaturu. Ispod toga svi ostali ljudi rade razne svinjarije… U toj piramidalnoj strukturi, očigledno da nijedan odozdo ne može da napravi neku svinjariju, bez da onaj odozgo to ne odobri ili bar zna o tome. Ovaj gore ga pokriva. Za vreme Slobodana Miloševića ovolike svinjarije se nisu baš dešavale… Dešavale su se razne druge. Ali na ovom nivou – ovo je primitivnije od primitivnijeg. Tada nije moglo da se dogodi da predsednik IO vladajuće stranke kaže za nekog na naslovnoj strani novina da je raspali narkomančina i da treba da menja dilera… To je najniži nivo komunikacije“, kazao je Trifunović.

Trifunović je rekao i da nikada nije video predsednika koji se toliko bavi tvitovima i “koji je tolika kukavica da izađe na TV duel sa bilo kim iz opozicije”.

Pre nekoliko dana tabloidi bliski vlastima optužili su Trifunovića da priziva smrt predsednika Srbije, pozivajući se na njegovu objavu na tviteru objavljenu pre mesec dana: “O kom bre ti BDP-u pričaš? O kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove”.

Trifunović je naveo da je tvit napisao revoltiran zbog toga što je Aleksin zakon (koji je pokrenula majka dečaka Alekse Jankovića iz Niša, koji je izvršio samoubistvo nakon vršnjačkog nasilja) proglašen zastarelim, te da je u pitanju parafraza Borisa Vijana “pišaću vam po grobovima” koja se odnosi na sve koji su dozvolili da do zastarevanja i dođe.

Dodao je da je njegov tvit izvučen da bi vlast pokrila “drugu svinjariju” – slučaj gradonačelnika Subotice Bogdana Labana.

Za odgovor Vučića, koji mu je predsednik države uputio tokom tročasovnog obraćanja na televiziji Happy, kaže da je bio presmešan, i da je u emisiji izrečena gomila gluposti. “Neviđena žrtva”, ocenio je nastup predsednika.

Mora da se promeni ceo sistem društva, kaže on i dodaje da se bori koliko može.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!