Tribina SZS u Kikindi: Bahatost i bezobrazluk vlasti dostigli vrhunac

10 Nov 2018

"Jedan kablovski operater iz Niša vredi više od PKB-a koji u svom posedu ima 17.000 hektara zemlje"

Predstavnici Saveza za Srbiju (SZS) su na današnjoj tribini u Kikindi ocenili da na političkoj sceni u zemlji “postoje dva saveza – jedan koji, pod palicom Srpske napredne stranke devastira Srbiju i drugi, jedina alternativa tome, SZS”, navodi se u saopštenju.

Predsedavajući SZS Dragan Đilas je tokom tribine ocenio da su “bahatost i bezobrazluk vlasti dostigle vrhunac”.

“U toku je najbrutalnija rasprodaja Srbije, narod je sve siromašniji, a bogati se tek nekolicina – oni bliski (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću. Vučić više brani (televiziju) Pink nego Srbiju. Kad mu pomeneš Pink, kao da si mu dirnuo u devizne rezerve zemlje”, kazao je Đilas.

On je naveo i da SZS nije protiv stranih investitora, već protiv toga da “građani motaju kablove za 200 evra”.

“Niko me ne može ubediti da je Rumunija bogatija i sposobnija od Srbije, pa da su tamo plate medicinskih sestara tri puta veće nego u Srbiji”, rekao je Đilas i ocenio da to što “jedan kablovski operater iz Niša vredi više od PKB-a koji u svom posedu ima 17.000 hektara zemlje” paradigma vlasti.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da su “srpska sela pusta, poljoprivrednici proterani smanjivanjem subvencija”, kao i da je Srbija, “umesto da bude zemlja miliona svojih građana, postala zemlja nekoliko milionera”.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović naveo je da se aktuelne vlasti vode “ideologijom secikesa i lažova”, a predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je kazao da vlasti svakodnevno proizvode neprijatelje “huškajući građane jedne na druge”.

“Sadašnja vlast temelji se na tri stuba. To su lažni patriotizam, laž o privrednim uspesima i laž o opoziciji. SZS je i formiran da poruši sva tri stuba štetočinskog režima i Srbiju vrati onima kojima i pripada – građanima”, rekao je Lutovac.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!