Tri priznanja “Najbolje iz Vojvodine”

18 May 2011

Tri preduzeća iz Vojvodine dobila su danas od Pokrajinskog sekretarijata za privredu robni znak “Najbolje iz Vojvodine”, koji će u ubuduće moći da koriste na etiketama svojih proizvoda.

Na svečanosti na Novosadskom sajmu, održanom u okviru 78. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, robni znak su dobile Vinarija Kovačević iz Iriga, preduzeće Doline iz Gložana i Repro trejd iz Novog Sada.

Vinarija Kovačević je dobila robni znak za vino “šardone”, Repro trejd za kornfleks proizveden po posebnoj tehnologiji, dok je preduzeće Doline dobilo robni znak za svež paradajz i krastavce gajene po holandskoj tehnologiji.

Pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor podsetio je da je dodela robnog znaka „Najbolje iz Vojvodine” počela 2004. godine i da se za ovih sedam godina potvrdilo da je svim nosiocima znaka omogućio potvrdu kvaliteta, jačanje tržišnog učešća i poistovećivanje sa regijom koju predstavljaju.

“Posedovanje robnog znaka je dobra šansa za iskosrišćenje tržišnih mogućnosti i pozicioniranja kompanija iz Vojvodine”, rekao je Pastor i dodao da su svi dosadašnji dobitnici svojim kvalitetom potvrdili postojanje ovog robnog znaka.

Pastor je rekao da je jedna od želja Pokrajinskog sekretarijata za privredu da
intenzivira pojavljivanje na Novosadskom sajmu i da na taj način pomogne
vojvođanskim privrednicima, zbog kojih sekretarijat i postoji.
Od 2004. godine robni znak “Najbolje iz Vojvodine” dobilo je 15 preduzeća,
organizacija i zanatskih radnji iz Vojvodine, za ukupno 16 proizvoda.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!