Tramp pokrenuo svoj servis “Stvarne vesti”

09 Aug 2017

"Ovo izgleda kao prava državna propaganda", komentarisao je Stiven Kolbert , voditelj "Late Showa"

U svojoj borbi s klasičnim medijima koje neprestano naziva lažovima, američki predsednik Donald Tramp i njegovi saradnici pokrenuli su svoj servis “tačnih informacija”, jednostavno nazvan “Stvarne vesti”.

“Lažne vesti (fake news) i dalje odbijaju da izveštavaju o uspesima u prvih šest meseci”, napisao je Tramp na Tviteru u nedelju.

Prvi video “Stvarnih vesti” pojavio se na Trampovoj Fejsbuk stranici, a predstavila ga je Lara Tramp, bivša televizijska voditeljka i supruga njegovog sina Erika.

“Pozdrav svima, ja sam Lara Tramp. Sigurna sam da od silnih lažnih informacija niste shvatili šta je predsednik radio ove sedmice” i objavila da je njen svekar, multimilijarder, svoje prve predsedničke plate donirao američkim nacionalnim parkovima.

“On je predsednik koji Ameriku stavlja ispred ličnih interesa”, rekla je Lara Tramp i zatim krenula s hvalospevima o njegovim predsedničkim uspesima. “Ekonomija cveta, dame i gospodo”, rekla je u prilogu koji je pogledalo 2,3 miliona ljudi. “Hvala vam što ste s nama. Ja sam Lara Tramp, a ovo su stvarne vesti”.

Kasnije je dodat još jedan prilog, a ovaj se put u ulozi prezentera našla Kejli Mekenani, takođe bivša televizijska novinarka i portparolka Republikanske stranke.

I ona je hvalila Trampove ekonomske uspehe, s posebnim naglaskom na broj otvorenih radnih mesta otkako je na vlasti. “Ovo izgleda kao prava državna propaganda”, komentarisao je Stiven Kolbert , voditelj “Late Showa”.

Ali nisu komičari jedini koji su s podsmehom dočekali Trampove “Real news”. “Vau, ovo liči na programe pod državnom kontrolom kakve sam gledao u nekim zemljama”, rekao je bivši ambasador u Moskvi Majkl Mekful.

(N1)

Podelite ovu stranicu!