Tepić: Sportski talenti naš prioritet

31 Mar 2016

Sportisti će tokom cele godine dobijati stipendiju u iznosu od 18 hiljada dinara

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu stipendiraće ove godine 50 mladih sportista uzrasta od 14 do 20 godina. Njima je danas u svečanoj sali Sportskog saveza Vojvodine, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić uručila ugovore o stipendiranju u 2016. godini.

“Drago mi što danas ovde vidim buduće zvezde vojvođanskog sporta, jer su se mnogi naši prošli stipendisti već našli među najboljim mladim sportistima u Evropi i svetu. Koristim ovu priliku i da pohvalim stručne komisije nadležnih saveza na odličnom prepoznavanju talenata”, kazala je Marinika Tepić.

Ona je objasnila da će ovi sportisti tokom cele godine dobijati stipendiju u iznosu od 18 hiljada dinara, navodeći da će kontinuirana podrška unapređenju rada sa mlađim kategorijama biti prioritet resornog sekretarijata i ubuduće.

“Nisu stipendije jedini način na koji smo tokom ovih godina podržavali mlade sportiste i njihove trenere, već i kroz niz drugih programa i projekata, pa mi je zato puno srce što sam imala čast da većinu mladih ljudi koji danas ovde sede upoznam na njihovim radnim mestima, na sportskim terenima”, dodala je pokrajinska sekretarka.

(RTV)