Tanja Tagirov biće upamćena kao hrabra i beskompromisna novinarka

10 jula 2017

Nikada nije bila fascinirana onima koji su imali i mrvicu vlasti

Komemorativni skup povodom smrti novinarke nedeljnika „Vreme“ Tatjane Tagirov održan je danas u u Pres centra Udruženja novinara Srbije u Beogradu.

Nikada nije bila fascinirana onima koji su imali i mrvicu vlasti, a njeni tekstovi će ostati zapamćeni po borbi za ljudska prava običnog čoveka, istaknuto je na komemoraciji.

Ostaće upamćena i kao primer hrabre, odlučne i beskompromisne žene koja nikada nije relativizovala ili rehabilitovala zločin, rečeno je na skupu kojem su prisustvovale brojne kolege i prijatelji.

Pročitana je poruka predsednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića koji je naglasio da je smrt Tatjane Tagirov veliki gubitak i za novinare u Hrvatskoj.

U poruci je istaknuto da je Tagrov, bez obzira gde i za koga pisala dala veliki doprinos novinarstvu u Hrvatskoj.

Čitaoci će je pamtiti kao hrabru i beskompromisnu novinarku koja je pažljivo držala na oku pravosudni sistem i njegove mane i nedostatke, saopštila je redakcija „Vremena“.

Za redakciju „Vremena“ njen odlazak je mnogo više od smrti koleginice jer „otišla je naša draga, bučna Tanja, žena ogromnog srca, prijateljica, učiteljica i uzor mladim kolegama“.

Tagirov je umrla u petak u Beogradu u 56. godini, posle kraće i teške bolesti.

Rođena je 1961. godine u Zagrebu. Pravni fakultet završila je na Sveučilištu u Zagrebu i u tom gradu i počela novinarsku karijeru. Pisala je za Arkzin, Večernji list, Polet, zagrebački Danas, Hinu.

U Beogradu je živela od 2000. godine. Od ranih devedesetih pisala je za „Vreme“.

Ispraćaj na kremaciju je sutra, od 12.00 u kapeli na Novom Groblju u Beogradu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!