- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Tadić: Objavićemo ko je skrivao Mladića

Boris Tadić  je na pitanje ko je štitio begunca odgovorio da ne zna, ali da će se posle detaljne istrage saopštiti šta se dešavalo u proteklih 16 godina.

Objavljena je fotografija kako sada izgleda Ratko Mladić, a na slici, na kojoj se vidi celo lice, je sveže obrijan, obučen u tamno plavu jaknu, i sa tamno plavim kačketom na glavi. Bivši general Vojske Republike Srpske optužen za ratne zločine u Bosni uhapšen je juče rano ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina, u kući svojih rođaka koji se prezivaju Mladić.

Saslušanje će biti nastavljeno najverovatnije oko podne, izjavio je danas zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. On je rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji. Vekarić je rekao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima.

„Važno je da je njegov identitet utvrdjen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana“, rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

U selu Lazarevo, u kom je uhapšen juče Ratko Mladić i u kom su nakon hapšenja izbili brojni incidenti protestanata sa policijom, a zatim i sa novinarima, od jutros je mirno.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!