SzS: RTS da objasni zašto nije izveštavao o protestima u gradovima u Srbiji

"Sećate li se kad ste prestali da budete novinari a postali sluge Aleksandra Vučića"

19. jan 2019

Savez za Srbiju (SzS) zatražio je danas od direktora Radio-televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića i glavnog urednika Informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića da objasne zašto u centralnim informativnim emisijama te televizije nije objavljeno ništa o protestima u Novom Sadu, Nišu, Šapcu, Boru, Zaječaru i Čačku.

„Sećate li se kad ste prestali da budete novinari a postali sluge Aleksandra Vučića, koje se uplaše i pretnje njegovog sekretara Nikole Selakovića“, upitao je u saopštenju SzS.

Zatražili su i da urednici jučerašnjeg Dnevnika 2 odgovore da li su građani tih gradova – građani drugog reda i zašto radije izveštavaju o demonstracijama protiv francuskog predsednika Emanuela Makrona u Nantu nego protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u gradovima Srbije.

„Ili da nam kažete ko vam je naredio da ovu vest ne objavite i ne pošaljete svoje novinare na događaje? Nije novinarski ćutati i biti svedok jednoumlja koje ovaj režim uvodi uz vašu pomoć“, piše u saopštenju.

Dodaje se i da će danas, od 18 sati za kada je zakazan protest „Jedan od pet miliona“, doći da čuju objašnjenje RTS, ako „uopšte imaju hrabrosti da razgovaraju sa njima“.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković je u Jutarnjem dnevniku RTS u utorak, 17. januara, dan posle protestne šetnje povodom godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića kazao da je došao u emisiju samo iz poštovanja prema predsednicima Srbije i Rusije Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu.

„Posle vašeg jučerašnjeg izveštavanja o ovoj, ali i o nekim drugim temama, ja na RTS-u danas uopšte ne bih bio“, zamerio je Selaković.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Potop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga