Svim uhapšenima određen pritvor

28 jan 2012

Navijačima koji su uhapšeni zbog napada na navijače hrvatske reprezentacije novosadskom Višem sudu određen pritvor u trajanju do 30 dana

Navijačima koji su uhapšeni zbog napada na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske u Novom Sadu sinoć je u novosadskom Višem sudu određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Pored određivanja pritvora protiv svih 13 navijača zbog nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, Viši sud je pokrenuo istragu zbog istog krivičnog dela protiv još dvojice osumnjičenih koji su u bekstvu.

Policija je ranije saopštila da su uhapšeni Dragan J. (22), Dražen N. (22), Ivan K. (26), Aleksandar K. (23), Jovan B. (22), Nemanja P. (21), Dragan B. (23), Saša I. (22) iz Novog Sada i Nikola T. (24), Marko J. (23) i Ivan A. (26) iz Beograda.

Protiv Denija U. (22) iz Novog Sada, kojem je takođe određen pritvor, istraga je proširena i zbog posedovanja pištolja bez dozvole.

Većini uhapšenih pritvor je određen zbog mogućeg uticaja na osumnjičene koji su u bekstvu, dok je kod nekolicine sud procenio da na slobodi mogli da ponove isto krivično delo.

Osumnjičeni su pritvoreni zbog organizovanja nereda nakon utakmice Evropskog rukometnog prvenstva u Novom Sadu između Hrvatske i Francuske, koja je odigrana pre četiri dana.

U neredima nakon meča jedan navijač hrvatske rukometne reprezentacije lakše je povređen, a demolirano je nekoliko desetina automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Policija je nakon hapšenja navela da su svi osumnjičeni pripadnici navijačkih grupa.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!