Sve parlamentarne stranke upoznate sa Statutom Vojvodine

09 Feb 2009

Potpredsednik Sandža?ko demokratske partije (SDP) Meho Omerovi? zatražio je danas od predsednice Skupštine Srb…

Grb VojvodinePotpredsednik Sandža?ko demokratske partije (SDP) Meho Omerovi? zatražio je danas od predsednice Skupštine Srbije da sve parlamentarne stranke budu upoznate sa Predlogom Statuta Vojvodine.
U otvorenom pismu Slavici ?uki?-Dejanovi?, Omerovi? je izrazio nezadovoljstvo što se predstavnici lokalnih vlasti u Srbiji “selektivno” upoznaju sa Predlogom Statuta Vojvodine.
Predsednici skupština Srbije i Vojvodine ?uki?-Dejanovi? i Šandor Egereši su tokom vikenda boravili u Jagodini i Kragujevcu gde su sa lokalnim vlastima razgovarali o Predlogu Statuta Vojvodine.
“Ideja da se o ovako važnom državnom i politi?kom pitanju ?uje i mišljenje predstavnika vlasti u regionalnim centrima je svakako dobra i mi je pozdravljamo, ali je loše što to radite selektivno”, naveo je Omerovi? u pismu Slavici ?uki?-Dejanovi?.
Dodao je da Srbija “ima još važnih gradova i regionalnih centara, na žalost najviše onih koji su nerazvijeni, a koji zaslužuju da se ?uje i njihovo mišljenje o svim, a pogotovo o najvažnijim državnim pitanjima”.
Omerovi? je poru?io predsednici Skupštine i da je “osnovni red” da se sa Predlogom Statuta Vojvodine upoznaju sve parlamentarne stranke.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!