Sutra u Subotici novi sastanak Pajtića, Čanka i Pastora

03 mar 2015

Novi pokušaj prevazilaženja nesporazuma u vladajućoj koaliciji

Predsednici Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara: Bojan Pajtić, Nenad Čanak i Ištvan Pastor održaće sutra novi sastanak u Subotici, kako bi pokušali da prevaziđu nesporazume u vladajućoj koaliciji u Skupštini Vojvodine.

U saopštenju nakon prvog sastanka koji je održan u petak u prostorijama LSV, bilo je navedeno da je otvoren niz važnih pitanja, te da su trojica lidera odlučila da se razgovori nastave.

Poziv na sastanak u petak Pajtiću i Pastoru je uputio Nenad Čanak, nakon niza optužbi koje su međusobno razmenili on i Ištvan Pastor.

Pastor je svoj dolazak na sastanak bio uslovio time da se na mesto direktorice Javnog preduzeća Vojvodinašume vrati Marta Takač, koja je na toj funkciji, kao kadar SVM-a, bila duže od 10 godina.

Pokrajinska vlada je na sednici od 19. februara razrešila Martu Takač uz obrazloženje da je nadležni sud poništio konkurs na kojem je ona bila reizabrana za direktoricu, zbog nekompletne dokumentacije koju je bila podnela.

Na tu funkciju vlada je imenovala Aleksandra Obradovića, koji je zvanično nestranačka ličnost.

Pajtić očekuje konstruktivan razgovor u Subotici

Predsednik Demokrtastke stranke (DS) Bojan Pajtić potvrdio je danas da ide na sutrašnji sastanak u Subotici s liderima stranaka vladajuće koalicije u Vojvodini, i dodao da očekuje da se razgovor nastavi u „konstruktivnom duhu“.

„Očekujem da će razgovor biti konstruktivan i da će se postići modus vivendi naših partnera koji su razmenili dosta teških reči u mesecima iza nas“, rekao je Pajtić za Agenciju Beta.

On je rekao da je važno da koalicija u Vojvodini opstane, jer je njen sastav drugačiji u odnosu na „konstelaciju na republičkom nivou“.

„Važno je da koalicija opstane zbog građana pokrajine, političkog pluralizma i otpora jednoumlju u Srbiji“, dodao je Pajtić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!