Sutra turnir u banatskim šorama u Novom Sadu

10 Jun 2011

Na turniru će nastupiti šest ekipa: Seknd hend (Second Hand) iz Novog Sada, Bećari iz Sremske Kamenice, Kikindski mamuti iz Kikinde, Orlovatski orlovi iz Orlovata, Sve zvezde iz Mokrina i Sakule iz istoimenog sela.

Kontrolni turnir u banatskim šorama, sličnim bejzbolu, biće održan sutra u Novom Sadu, pred “svetsko prvenstvo” koje se tradiocionalno održava u Tomaševcu pored Zrenjanina.

Na turniru će nastupiti šest ekipa: Seknd hend (Second Hand) iz Novog Sada, Bećari iz Sremske Kamenice, Kikindski mamuti iz Kikinde, Orlovatski orlovi iz Orlovata, Sve zvezde iz Mokrina i Sakule iz istoimenog sela. Turnir organizuje Društvo za očuvanje Banatskih šora, kao i 11. “svetsko prvenstvo” u Tomaševcu 2. i 3. jula.

Prošlogodišnji svetski prvak su Orlovatski orlovi.

 Legenda kaže da je poznati naučnik Mihajlo Pupin, kada je iz Vojvodine otišao u SAD, sa sobom poneo i krpenu loptu za banatske šore. S obzirom da su šore veoma slične modernom bejzbolu, postoje i teorije da je upravo Pupin zaslužan zato što Amerikanci danas imaju ovu svoju omiljenu zabavu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!