Sutra novi protest sindikata zbog otpuštanja iz Informatike

02 apr 2015

Sindikalci sutra dele besplatnu i neotrovanu kafu građanima

Savez samostalnih sindikata Grada Novog Sada pozvao je danas svoje članove na novi ulični protest povodom otpuštanja 19 radnika iz Javnog komunalnog preduzeća Informatika i ponovio optužbe da su radnici otpušteni jer nisu članovi stranke Treća Srbija, čiji kadrovi upravljaju tim preduzećem.

Sindikat je u saopštenu za javnost precizirao da će se protest pod nazivom “Dajem crveni karton” održati sutra u 15.30, na centralnom gradskom Trgu slobode.

Na protestu će govoriti radnici i članovi sindikata, predstavnici nevladinih organizacija, kao i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

Sindikat je pozvao svoje članove da pokažu radničku solidarnost i da daju crveni karton rukovodstvu Informatike i stranačkom zapošljavanju.

“Među otpuštenima su radnici sa teškim oboljenjem ili zdravstvenim problemom u porodici, hranitelji porodice, neki i sa preko 30 godina staža. Visokoobrazovani i oni koji to nisu, ali svaki otpušteni imao je svoje zaduženje i radio puno radno vreme”, naveo je sindikat.

Optužili su rukovodstvo Informatike da su u protekle dve godine zaposlili 90 radnika, koji nisu stručnjaci, već “poslušnici i stranački vojnici”.

Sindikat je podsetio da je i Državna revizorska institucija pronašla brojne nepravilnosti u poslovanju Informatike.

Sindikalci sutra dele besplatnu i neotrovanu kafu građanima

Savez samostalnih sindikata Grada Novog Sada pozvao je danas sugrađane na kafu na sutrašnjem protestu na centralnom gradskom Trgu slobode, kako bi se na licu mesta uverili da kafa nije otrovana.

Sindikalci su novinarima kazali da na taj način žele da izraze i protest zbog navoda medija da je generalni sekretar stranke Treća Srbija Aleksandar Đurđev optužio konobara u Skupštini grada da mu je doneo otrovanu kafu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!