Šutanovac: SNS u Beloj Crkvi zloupotrebila državne organe

22 Jan 2016

SNS zloupotrebila policiju i Ministarstvo lokalne samouprave

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas da su incidenti koji su se dešavali na lokalnim izborima kulminirali u Beloj Crkvi, gde je Srpska napredna stranka (SNS) zlupotrebila državne organe.

Šutanovac, koji je i ministar policije u Vladi u senci DS, je objasnio da je SNS u Beloj Crkvi zloupotrebila policiju i Ministarstvo lokalne samouprave.

On je istakao da je ta stranka na lokalnim izborima u Minioci, Vrbasu i mnogim drugim gradovima i opštinama preko svojih aktivista koristila čak i fizičku silu.

“Demokratska stranka insistira da se na budućim izborima obezbede fer i pošteni uslovi za sve učesnike izbora, a predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ovih dana razgovara sa predstavnicima Evropske komisije u želji da Srbija, konačno u drugoj deceniji 21. veka ima fer i poštene izbore, a ne da dolazi do fizičkog nasilja koje može čak da rezultira i sa najtežim posledicama”, navodi se u pisanoj izjavi Dragana Šutanovca.

SNS je na vanrednoj sednici smenila opštinsku vlast u Beloj Crkvi, a tog dana zgradu Opštinske uprave čuvalo je privatno obezbeđenje. Poslanik DS Željko Crnogorac izjavio je da je na odbornike DS i LSV bačen suzavac i da im nije bilo dopušteno da prisustvuju sednici.

Vanredna sednica je na kraju održana u sali Kulturno prosvetnog centra, a DS i LSV su zatražili i mišljenje Ministarstva lokalne samouprave. Odbornici tih stranaka su nekoliko dana protestovali u sali Skupštine opštine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!