Šutanovac: Podnosim ostavku ali ostajem u DS-u

11 mar 2018

"Svi zajedno da kreiramo novi ambijent, jer način na koji radimo nije funkcionalan"

Dosadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da podnosi ostavku na tu funkciju zbog lošeg izbornog rezultata u Beogradu ali da će ostati u DS-u.

Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS-a kazao da ta odluka nije rezultat pritiska već da se oseća odgovornim za rezultat DS-a na beogradskim izborima.

„I pored posrtanja, mislim da smo najbolja stranka u Srbiji. Pozivam sve članove DS da porazmisle šta nam je činiti i da svi zajedno kreiramo novi ambijent, jer način na koji radimo nije funkcionalan“, rekao je Šutanovac.

On je kazao da će ostati veran Demokratskoj stranci u kojoj je proveo 21 godinu.

„Ovo je moja kuća. Nameravam da i dalje pomažem i da dam maksimalni doprinos jer nam treba svaki demokrata“, rekao je on.

Po njegovoj oceni, lista koalicije oko DS-a na beogradskim izborima bila je najbolja koju je ta stranka imala u poslednje vreme, ali je problem u tome što, kako je naveo, nisu uspeli da je promovišu.

„Na ovim izborima se videlo da samo slab DS garantuje ostanak SNS na vlasti. Nema predaje, okrećemo novi list i pozivam vas da ne mislite šta DS može da učini za vas već šta vi možete da uradite za stranku, jer je Srbiji potrebna jača DS i na tome moramo da radimo“, rekao je on.

Sednica Glavnog odbora DS nastavljena je bez prisustva javnosti. Članovi će u toku dana raspravljati o ostavci Šutanovca.

Prethodno je Balša Božović zbog loših izbornih rezultata podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS-a. Božović je bio i šef izbornog štaba DS-a na beogradskim izborima.

U međuvremenu je za v.d. predsednika Gradskog odbora DS-a Beograd izabran Dragoslav Šumarac koji će voditi beogradske demokrate do izbora novog predsednika odbora.

DS je na izborima za odbornike Skupštine grada u nedelju, 4. marta dobila 2,25 odsto glasova i ostala ispod cenzusa.

(Beta, arhivska fotografija) 

Podelite ovu stranicu!