Suspendovan policajac koji je tukao maloletnike

18 okt 2011

Pokrenut je postupak i protiv drugih policajaca koji su učestvovali u prebijanju maloletnika

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da je policajac koji je izazvao napad interventne jedinice policije na grupu maloletnika „udaljen iz službe”.

Dačić je novinarima u Novom Sadu rekao da je pokrenut postupak i protiv drugihh policajaca koji su učestvovali u prebijanju maloletnika. On je objasnio da je do intervencije policije došlo nakon što je policajcu u civilu koji je vozio ženu i dete u kolima neko iz grupe maloletnika razbio šoferšajbnu na kolima. „Ali, ne opravdavam šta se kasnije dogodilo i taj policajac je udaljen iz službe”, kazao je ministar policije i dodao da roditelji pretučene dece daju izjave u policiji.

Roditelji četvorice maloletnika iz Novog Sada ranije su medijima ispričali da su njihova deca u blizini Osnovne škole „Kosta Trifković” bez razloga dobili batine, prvo od policajca u civilu, a zatim i od pripadnika interventne jedinice novosadske policije.
Roditelji su zatražili da se utvrdi zbog čega je intervenisalo petnaestak policajaca sa tri „marice“ i nasrnulo na dečake uzrasta od 14 i 15 godina. Trojica dečaka B. Ž., D. B. i M. J. su zadobili modrice od udaraca po telu, dok je S. R. zbog potresa mozga i rasekotine jagodice na licu, zadržan na lečenju u Dečjoj bolnici. Peti dečak iz grupe, M. M., uspeo je da pobegne, i skloni se u obližnju radnju.

Roditelji tvrde da niko iz te grupe dečaka nije razbio šoferšajbnu policajcu u civilu, već je to učinio nepoznati mladić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!