Subotički Ekonomski fakultet u Bujanovcu

24 Oct 2011

Od 1. novembra će zvanično početi da radi odeljenje Ekonomskog fakulteta. Nastava će biti dvojezična a 69 najboljih kandidata prve godine finansira Vlada Vojvodine

Služba Fakulteta je već primila 84 od planiranih stotinu prijava brucoša koji žele da studiraju marketing, a za 69 najboljih kandidata studije prve godine platiće Vlada Vojvodine.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Galip Bećiri kaže da se ovaj dan može uporediti sa najznačajnijim danima u istoriji Bujanovca.

„Adaptirali smo prostorije Doma kulture i stvorili početne dobre uslove za rad službe Fakulteta i za odvijanje procesa nastave, koja će iz opravdanih razloga ipak zakasniti petnaestak dana“, kaže Bećiri.

Studenti i osoblje bujanovačkog odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice, imaće u Domu kulture na raspolaganju amfiteatar, slušaonicu, nastavničku kancelariju, skriptarnicu i prostorije za službu Fakulteta.

Ermalj Redžepi operativac u Službi nagoveštava mogućnost da svih 100 studenata prvu godinu studiraju o trošku budžeta.

„Studije prve godine za 69 brucoša pokriva Vlada Vojvodine, a očekujemo da lokalna samouprava i neke državne strukture iznadju sredstva i za ostale brucoše“, kaže Redžepi.

On podseća da će za sve njih nastava biti dvojezična i da je držati profesori iz Subotice, Tetova i Prištine.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!