Subotica: Komisija odbila da saopšti javnosti broj kuća predviđenih za rušenje

19 feb 2013

I dalje nije jasno da li gradske vlasti nameravaju da ruše kuće i prave zgrade u starom centru Subotice

Građani Subotice ponovili su danas na javnoj raspravi zahtev da se odbaci regulacioni plan kojim je predviđeno rušenje više od 1.000 kuća u centru tog grada na severu Vojvodine.

Prisutni građani u punoj sali Gradske kuće povremeno su lupali nogama o pod zahtevajući da se predsednik nadležne gradske Komisije za planove Nebojša Janjić povuče s tog mesta, jer je pod krivičnom istragom i optužili ga da zastupa interese „tajkuna“, a ne građana.

Janjić je bio pomoćnik bivšeg republičkog ministra za prostorno planiranje Olivera Dulića i zajedno s njim je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

Neformalna grupa građana „Nasmeši se Subotici“ je sredinom oktobra prošle godine delila obaveštenja građanima u kojima ih je upozorila o nameri gradskih vlasti da poruše 1.065 kuća i izgrade višespratnice umesto njih.

Docentkinja na Građevinskom falkultetu u Subotici Viktorija Aladžić novinarima je danas kazala da građani nisu dobili odgovor na pitanje koliko je kuća predviđeno za rušenje, iako se, uvidom u plan, vidi da se veliki broj privatnih kuća predviđa za rušenje.

Glavni urbanista Karolj Terteli je više puta ponovio da ni jedna kuća nije planirana za rušenje.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!