SU: Izbeglice stigle u nov prihvatni centar

21 jan 2016

Aktivisti obezbedili hranu, napitke i smeštaj u toplim barakama

Prva dva autobusa sa ukupno 116 izbeglica sa Bliskog istoka, pretežno iz Iraka, Sirije i Avganistana noćas je potražilo privremeni smeštaj u centru u Subotici, adaptiranim sredstvima nemačke organizacije Arbeiter Samariter Bund (ASB), saopšteno je danas iz te organizacije.

U saopštenju ASB se objašnjava da su aktivisti za izbeglice obezbedili hranu i napitke, kao i smeštaj u toplim barakama gde im je ponuđena medicinska pomoć.

Direktor ASB u Srbiji Gordan Velev istakao je da je ta organizacija uspela da deluje efikasno i obezbedi toplo prenoćište za izbeglice.

„Za adaptaciju prihvatnog centra u Subotici opredelili smo 150 hiljada evra. Radove na sanaciji centra započeli smo u septembru, a dva meseca kasnije centar površine 580 kvadratnih meatara i kapaciteta do 150 kreveta potpuno je renoviran. Ovo je još jedan od primera odlične saradnje nevladinog sektora, nacionalnih ali i lokalnih institucija i organa Srbije“, izjavio je Velev.

U saopštenju se ističe da je organizacija ASB do sada, iz svojih sredstava i preko donacije Evropske unije i nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, obezbedila preko 1.5 milliona evra za pomoć izbeglicama i institucijama Srbije koje su uključene u rešavanju pitanja izbeglica i migranata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!