Studenti FPN priključuju se protestima 

"pozivamo ne samo studente svog fakulteta, već i ostale studente da se podignu protiv diktature i nasilja"

30. jan 2019

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, pridružiće se protestima protiv vlasti koja je ukaljala sve ono o čemu nas profesori, asistenti i saradnici uče na našem fakultetu, saopštili su studenti ovog fakulteta.

– Smatramo da je trenutna vlast urušila ne samo institucije, slobodu, građanska prava, prava na informisanost i slobodu medija, demokratiju, već prvenstveno i fakultete kao temelje visokog obrazovanja. Ono što mi slušamo na Fakultetu političkih nauka o državnoj upravi, principu podele vlasti, slobodi i suverenosti naroda se kosi sa svime što ovakva vladavina daje za primer. Stoga pozivamo ne samo studente svog fakulteta, već i ostale studente da se podignu protiv diktature i nasilja. Ovim proglasom, želimo da izjavimo i da smo ponosni na svoje profesore, asistente i saradnike koji su podržali proteste i koji su time dokazali da se bore i za našu budućnost. Hvala vam što ste nas podstakli na ovaj korak koji je odavno trebalo da bude napravljen, navedeno je u saopštenju.

Okupljanje studenata će biti ove subote, 2. februara, u 15.30 sati kod glavnog ulaza Fakulteta političkih nauka. Odatle će prošetati do Studentskog trga, gde će se pridružiti protestu.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga