Stros-Kan na čelu investicione kompanije

25 sep 2013

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan imenovan je za predsednika upravnog odbora luksemburške finansijske kompanije Anatevka, koja se kotira na berzi u Parizu

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan imenovan je za predsednika upravnog odbora luksemburške finansijske kompanije Anatevka, koja se kotira na berzi u Parizu.

Kompanija koja radi po principu anglosaksonskih investicionih banaka baviće se upravljanjem novcem, rizičnim kapitalom, osiguranjem i finansijskim posredovanjem.

Stros-Kan je sredinom ovog meseca potvrdio da je prihvatio da bude savetnik Vlade Srbije i rekao da će prva tri meseca raditi besplatno.

Stros-Kan koji je bio potencijalni kandidat socijalista za predsednika Francuske, 2011. godine podneo je ostavku na mesto šefa MMF-a pošto ga je sobarica u njujorškom hotelu optužila za pokušaj silovanja.

On je kasnije oslobođen tih optužbi.

Francuski tužioci su pre nekoliko dana saopštili da će Stros-Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje, zbog učešća u navodnom krugu prostitucije u hotelu u Lilu.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!