Stranka Nijedan od ponuđenih odgovora učestvuje na izborima

10 jan 2012

Motiv - da se probije partokratija. Očigledno je da promena vlasti od DS do SNS ne bi ništa rešila

Stranka „Nijedan od ponuđenih odgovora” učestvovaće na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, najavio je danas funkcioner te stranke Dejan Mitrović.

Mitrović je agenciji Beta rekao da je motiv za učešće ove partije na izborima to što velikoj većini građana ne odgovara nijedna politička opcija koja postoji u Srbiji.

„Naš motiv za učešće na izborima je da se probije partokratija koja trenutno vlada u Srbiji. Očigledno je da promena vlasti od Demokratske stranke do Srpske napredne stranke ne bi ništa rešila”, kazao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, ni izborna apstinencija nije rešenje, s obzirom na zakon koji postoji i koji propisuje da su izbori uspešni bez obzira na broj glasača koji na njih izađu”, kazao je Mitrović.

Dodao je da je cilj stranke „Nijedan od ponuđenih odgovora” da na parlamentarnim izborima pređe cenzus i da uđe u Skupštinu Srbije.

„Cilj nam je da uđemo u skupštinu i da, za početak, kažemo šta mislimo. Da damo ventil građanima da mogu da iskažu sve svoje probleme kroz institucije”, kazao je Mitrović.

Najavio je da će stranka učestvovati i na lokalnim i na pokrajinskim izborima, i da su u toku pripreme za prikupljanje 10.000 potpisa za učešće na izborima.

Mitrović je ocenio da su stranke poput stranke Nijedan od ponuđenih odgovora lišene medijske podrške i novca, a samim tim i infrastrukture.

„Nijedan od ponuđenih odgovora” osnovan je 2008. godine. Učestvovao je na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Voždovac u decembru 2009. godine i zauzeo deveto mesto, od 14 ponuđenih lista, sa 0,83 odsto glasova.

Dejan Mitrović je najavio da će u nedelju u Beogradu biti održana skupština stranke, na kojoj će biti kreiran njen izborni program.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!