Stojšić: Nikolić se uključio u hajku protiv vojvođanskih paora

05 Jan 2016

LSV već prikupila polovinu neophodnih potpisa za raspisivanje referenduma

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić izjavio je danas da nije iznenađen činjenicom da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao zakon o poljoprivrednom zemljištu, jer se od Nikolića, kao predsednika države, ništa bolje ni ne očekuje.

Stojšić je u pisanoj izjavi ocenio da se Nikolić potpisivanjem ukaza o proglašenju zakona uključio u hajku protiv vojvođanskih paora. Poslanik LSV je dodao da je reč o zakonu koji je neustavan i koji će naneti veliku štetu kako poljoprivrednicima i njihovim porodicama, tako i čitavoj državi.

“Usvajanjem ovog zakona borba nija završena nego je tek počela. Pozivamo sve poljoprivrednike, kao i sve građanke i građane koji se poljoprivredom ne bave, ali su svesni koliko je ovaj zakon loš i koliko će štete naneti i našim zemljoradnicima, našem selu i našoj poljoprivredi, da nas podrže u prikupljanju 100 hiljada potpisa kojima ćemo pokazati šta mislimo o ovom zakonu”, naveo je Stojšić.

On je podsetio da je LSV već prikupila polovinu neophodnih potpisa, s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Srbije i Skupštine Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Tom inicijativom se, dodao je, takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili o domaćim tajkunima.

“Prikupićemo svih 100 hiljada potpisa. Nikada nećemo odustati od borbe za vojvođansku zemlju i borbe za prava vojvođanskih paora”, poručio je Stojšić u svom saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!