Stojšić (LSV): Pohapsiti pripadnike Obraza čim se okupe

06 Sep 2015

“Obraz i njihovi saučesnici iz još nezabranjenog pokreta Naši do sada su na ulice i u javni život Srbije uneli isuviše mržnje"

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ?or?e Stojši? zatražio je danas da policija pohapsi pripadnike zabranjenog pokreta Obraz “onog ?asa” kada se danas okupe na Trgu Republike u Beogradu.

“Onoga ?asa kada se pripadnici Obraza danas na?u i okupe na Trgu Republike bilo kojim povodom policija treba da ih pohapsi i procesuira, s obzirom na to da je rad te organizacije Ustavni sud zabranio pre tri godine zbog kršenja ljudskih prava i izazivanja nacionalne mržnje”, naveo je Stojši? u saopštenju za javnost.

Dodao je da je potpuno nedopustivo što ve? tri godine nakon zabrane Obraz nesmetano i nekažnjeno nastavlja gde je stao i ignoriše odluku Ustavnog suda.

“Obraz i njihovi sau?esnici iz još nezabranjenog pokreta Naši do sada su na ulice i u javni život Srbije uneli isuviše mržnje i rad takvih grupacija mora biti oštro sankcionisan, za primer u svakoj zemlji”, poru?io je Stojši?.

Ocenio je da ukoliko nešto što je zabranjeno deluje kao da nije zabranjeno, onda se u javnost šalje poruka da je u Srbiji sve dozvoljeno, što je ve? jako opasno.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!