Stiže štafeta za Dan mladosti

24 May 2011

Hrvatsko-slovenačka "Štafeta bratstva i jedinstva" sutra treba da stigne u Beograd povodom nekadašnjeg praznika Dana mladosti, 25. maja, koji je slavljen u čast rođendana bivšeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita.

 Štafetu koja je 17. maja krenula iz Umaga poštovaoci Josipa Broza Tita dočekaće ispred Muzeja 25. maj. U Beogradu će sutra biti predstavljna i knjiga “S Titom po svetu” Predraga Lalevića, koji je 16 godina kao član lekarske ekipe brinuo o Titovom zdravlju.

 Udruženje za negovanje tradicija dobrovoljnog omladinskog rada “Pavle Korčagin” sutra će u restoranu tog udruženja organizovati proslavu Dana mladosti, a program će početi unošenjem štafete. Performans umetnice Marte Jovanović, koji će podsetiti publiku kako se u nekadašnjoj Jugoslaviji obeležavao Dan mladosti, biće izveden sutra ujutru na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije.

U SFRJ rođendan Josipa Broza Tita proslavljan je kao Dan mladosti. Tog dana na stadionu JNA, gde je održavan slet, Titu je uručivana štafeta mladosti koja je simbolizovala poštovanje i ljubav mladih prema njemu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!