Stipendije za đake romske nacionalnosti

30 Aug 2011

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Zoltan Jegeš rekao je da će od ove jeseni 380 učenika romske nacionalnosti ponovo primati stipendije u školama u Vojvodini.

Zoltan Jegeš je na konferenciji za novinare rekao da je zadovoljan inkluzijom romskih učenika u srednjim školama i na Novosadskom univerzitetu, ali ne i inkluzijom u osnovnim školama.

Na konferenciji za novinare je rečeno da nevladina organizacija Novosadski humanitarni centar, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje i uz podršku Evropske Unije, realizuje projekat “Svi različiti, svi jednaki”.

Predviđeno je da projekat traje godinu dana, od 29. juna ove do 29. juna naredne godine, s ciljem da se podstakne stvaranje inkluzivne kulture, politike i prakse u osnovnim školama u Vojvodini, kako bi sva deca, bez obzira na pol, invalidnost, socijalno ili etničko poreklo, imala jednak pristup obrazovanju.

Projekat se sprovodi osnovnim školama “Šamu Mihalj” u Bečeju, “Žarko Zrenjanin” u Apatinu i “Vuk Karadžić” u Novom Sadu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!