SPO: Odbornicima se nudi 20.000 evra

10 sep 2012

Da li će "principijelni" odbornici SPO-a prihvatiti nemoralnu ponudu?

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) saopštio je danas da je u Novom Sadu poslednjih dana u toku „lov na glave odbornika nove skupštinske većine“.

Kako se navodi, pojedini predstavnici još uvek aktuelne gradske vlasti ponudili su 20.000 evra svakome ko „ubedi“ ili na bilo koji drugi način privoli nekoga od 42 odbornika nove većine da se ne pojavi na vanrednoj sednici Skupštine grada 12. septembra, a za šta na raspolaganju imaju dodatnih 50.000 evra.

„Poražavajuća je činjenica da kao posledicu toga danas čitav ešalon drugorazrednih novosadskih biznismena u svojim mobilnim telefonima poseduje imena, prezimena i fotografije odbornika Skupštine grada“, piše u saopštenju.

SPO je ocenio da je na nadležnim istražnim organima da utvrde da li iza ovih radnji stoji odlazeći gradonačelnik Igor Pavličić.

„Sasvim je sigurno da svojim odbijanjem da podnese ostavku i izjavama o tome kako je ‘tajno glasanje uvek neizvesno’ doprinosi stvaranju atmosfere koja pogoduje organizatorima“, ocenio je SPO.

Gradski odbor Narodne partije pozvao je danas odbornike da 12. septembra, u interesu svih građana Novog Sada, izaberu vlast i da se konačno opredele ko će biti gradonačelnik, predsednik Skupštine grada i članovi Gradskog veća.

„Novi Sad je od 6. maja, kada su održani izbori, u agoniji.  Ništa konkretno se ne radi, sednice Skupštine grada se ne održavaju, a javno komunalni sektor je u velikoj krizi.  Ko god bude izabran 12. septembra mora da se odmah baci na posao kako bi se zaustavilo dalje beznađe u koje je grad zapao“, ocenila je Narodna partija.

Stranka je upozorila da će, ukoliko stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada, 12. septembra ne izaberu ključne ljude grada i ne počnu da rešavaju probleme Novosađana, zahtevati održavanje novih lokalnih izbora.

Srpska napredna stranka već nedeljama pokušava da sruši aktuelnu vlast, predvođenu Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, a SNS je sa partnerima pre sedam dana saopštio da ima većinu od 42 odbornika od ukupno 78, koliko ih ima u gradskom parlamentu.

Na vanrednoj sednici 12. septembra raspravljaće se o predlogu opozicije za smenu gradske vlasti na čelu sa Igorom Pavličićem i izboru nove.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!