SPO: Dulić da stane na put građevinskoj mafiji

17 jan 2012

SPO smatra da će do pravog zamaha u domaćem građevinarstvu doći tek po suzbijanju građevinske mafije i poziva nadležnog ministra Olivera Dulića da stane na put zloupotrebama

Vojvođanski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) ocenio je danas da će do pravog zamaha u domaćem građevinarstvu doći tek nakon suzbijanja građevinske mafije i pozvao nadležnog ministra Olivera Dulića da stane na put zloupotrebama.

SPO je u saopštenju za javnost naveo da nije reč samo o sumnjivim investitorima koji višestruko prodaju stanove ili uopšte ne započinju gradnju, već i o ljudima iz državnog aparata koji im u tome svesrdno pomažu.

„Reč je o pravosudnim organima, policiji, inspekcijama i javnim preduzećima koja izdaju dozvole, a ne treba zaboraviti ni jedan broj agencija za promet nekretnina“, naveo je SPO.

Ta stranka je podsetila da se pred sudovima u Srbiji trenutno nalazi više desetina hiljada slučajeva ovakve vrste, a Novi Sada zauzima neslavno drugo mesto u državi po broju prevarenih građana, koje su građevinski investitori doveli do ruba egzistencije.

„Zbog toga pozivamo ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Olivera Dulića da uloži svoj autoritet za započinjanje sveobuhvatne akcije širom Srbije kojom bi se u potpunosti stalo na put građevinskoj mafiji i našlo rešenje za obeštećenje oštećenih građana“, navodi se u saopštenju.

SPO je naveo i da smatra da bi građanima koji su prinuđeni da sami završe započete objekte investitora, jer je samo u Novom Sadu 70 ovakvih zgrada, država trebala da omogući popuste prilikom pribavljanja dodatne dokumentacije i plaćanja svih preostalih dažbina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!