- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Sombor: TV Spektar će tužiti državu

Glavna urednica Televizije Spektar iz Sombora Zorica Bakić izjavila je večeras da će ta medijska kuća tužiti državu Srbiju jer ne poštuje sopstvene zakone u oblasti medija.

“I nakon dodele frekvencija medijsko tržište je potpuno devastirano, a država ne poštuje sopstvene zakone. Umesto da onemoguće piratima da emituju, oni su nam sugerisali da mi podnesemo krivične prijave protiv piratskih emitera”, kazala je Bakićeva na okruglom stolu o medijima u Vojvodini.

Navela je da će Spektar zbog toga tužiti regulatorne agencije RRA i RATEL, Ministarstvo za telekomunikacije i državu Srbiju, i pred domaćim i pred međunarodnim sudovima.

Prema njenim rečima, gradske vlasti u Somboru potpisuju ugovore o prenošenju zasedanja lokalne skupštine sa emiterima koji nemaju ndozvolu za rad i nisu dobili frekvenciju, nego emituju program preko kablovsko-distributivnog sistema.

“Ali, mi smo umorni od države koja ne poštuje zakone koje je donela, a ne od medija koji emituju nelegalno”, kazala je Bakićeva.

Na okruglom stolu predstavljena je knjiga analiza medijske situacije „Vojvođanski mediji – Politički kompromis ili profesionalno izveštavanje“, koju je izdalo Nezavisno društvo novinara Vojvodine uz podršku Fonda za otvoreno društvo i Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!