Skupština Vojvodine sutra o zdravstvu na inicijativu SNS-a

19 mar 2015

Vladajuća većina može da odbije ovu inicijativu

Sednica Skupštine Vojvodine, za koju je opoziciona Srpska napredna stranka (SNS) predložila raspravu o navodnim propustima prilikom izgradnje medicinskog kompleksa Kamenica dva, održaće se sutra.

Na dnevnom redu je jedna tačka a to je Predlog zaključaka o utvrđivanju odgovornosti za propuste u sprovođenju javne nabavke opreme za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine i Instituta za plućne bolesti Vojvodine, odnosno Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, što je predložio SNS.

Vladajuća većina koju čine Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Savez vojvođanskih Mađara i nekoliko bivših poslanika Socijaldemokratske stranke, može da odbije raspravu o ovoj inicijativi ili da se ne pojavi na sednici i tako uskrati kvorum za raspravu.

Šef poslaničke grupe SNS Predrag Matejin optužio je ranije Pokrajinsku vladu da je “ugrozila javno zdravlje” građana Vojvodine.

Matejin je novinarima u Skupštini Vojvodine rekao da je Pokrajinska vlada naročito ugrozila zdravlje obolelih od karcinoma, jer na red za zračenje čeka više od 700 bolesnika, pošto aparati nemaju dovoljan kapacitet i u lošem su stanju.

On je optužio Pokrajinsku vladu i da je kriva za šestogodišnje kašnjenje u izgradnji drugog bloka Instituta u Sremskoj Kamenici, koji bi u značajnoj meri pomogao lečenju obolelih od karcinoma.

„Prvobitno je bilo predviđeno da je vrednost te investicije oko 18 miliona evra, a do danas je na volšeban način taj iznos narastao na 30 miliona evra“, rekao je Matejin i zatražio da se o svemu tome raspravlja na vanrednoj sednici Skupštine Vojvodine.

On je optužio pokrajinskog premijera i predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića da “možda pokušava” da kroz podizanje cene izgradnje instituta “reguliše dugovanja Demokratske stranke koja je u blokadi”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!