Škeljzen Malići: Ne znam ko još veruje Vučiću

10 sep 2018

“I da je obznanio svoj dugo obećani plan o Kosovu, ne znam ko bi mu poverovao, a i zašto bi mu verovao ako će sledećeg jutra demantovati sebe"

Neverovatno je šta sve može uraditi Aleksandar Vučić u tri dana, od izjave o prekidima svih odnosa sa Kosovom do najave uspostavljanje bliskog prijateljstva sa Albancima, pa onda opet da je sporazum sa Albancima nemoguć, komentariše za Danas Škeljzen Malići, kosovski filozof, publicista i politički analitičar, dvodnevnu posetu predsednika Srbije Kosovu.

On dodaje da iz tog razloga preovladava apsolutno nepoverenje prema onome što najavi ili kaže predsednik Srbije.

“I da je obznanio svoj dugo obećani plan o Kosovu, ne znam ko bi mu poverovao, a i zašto bi mu verovao ako će sledećeg jutra demantovati sebe. I sa kosovske strane vlada slična konfuzija i klackanje iz jedne u dugu krajnost, čas se širi krajnji pesimizam, čas vidi svetlost na kraju tunela. Takođe, kada je reč o EU i drugim svetskim silama, ne zna se da li oni orkestriraju ili diriguju ovu kakofoniju. I mogu li uopšte stvari privesti ka pragmatičnoj realnosti. Možda nismo zaslužili ništa bolje”, zaključuje Škeljzen Malići za Danas.

(Autonomija/Danas)

Podelite ovu stranicu!