Šinobus kroz Banat vozi preko neobezbeđenog pružnog prelaza

17 Nov 2015

"Rampa je bila podignuta, ali srećom ovde je ravnica, pa sam video šinobus kako nailazi, zaustavio vozilo i sačekao da prođe. Ali, svejedno, bio sam šokiran prizorom"

Pružni prelaz između mesta Uzdin i Tomaševac u Banatu u jednom trenutku danas bio je potpuno neobezbeđen za automobile i pešake, pošto je prilikom prolaska šinobusa rampa bila podignuta, kao da voz ne prolazi.

Jedan očevidac danas je agenciji Beta poslao fotografije koje je fotografisao iz svoga automobila, a na kojima se vidi šinobus sa dva vagona kako prolazi prugom, dok je istovremeno rampa podignuta.

Sinobus2Prema pravilima, u takvim situacijama rampa se spušta nekoliko minuta pre prolaska voza, kako bi pružni prelaz bio obezbeđen i kako vozači i pešaci ne bi bili u opasnosti.

“Rampa je bila podignuta, ali srećom ovde je ravnica, pa sam video šinobus kako nailazi, zaustavio vozilo i sačekao da prođe. Ali, svejedno, bio sam šokiran prizorom”, ispričao je taj očevidac.

U Medija centru Železnica Srbije novinaru agencije Beta je rečeno da pošalje “upit u pisanoj formi” kako bi dobio komentar tog slučaja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!