Auto-servis koji „smeta“ Beogradu na vodi ostao bez dela zida

27 mar 2018

"Vlasnik svakodnevno prima pretnje da će mu objekat biti srušen"

U delu Beograda, poznatom kao Savamala, tokom uklanjanja objekata zbog izgradnje Beograda na vodi, oštećen je i zid jednog auto-servisa.

Vlasnik servisa Bojan Bjelobaba za N1 tvrdi da već mesecima dobija pretnje pošto ne želi da napusti lokal i napravi ugovor sa gradskim vlastima, te sumnja da je do oštećenja na njegovom lokalu došlo slučajno.

Bjelobaba najavljuje i podnošenje tužbe protiv onih koji su mu oštetili imovinu.

„Radio sam svoj posao na ovom vozilu, to je puklo (pokazuje na zid), veliki oblak prašine i komadići sitni su me malo pogodili po licu, i to srećom, nisam povređen. To je puklo odjednom, to je jaka detonacija, ali to se cela ploča srušila odjednom“, priča Bjelobaba za N1.

Tvrdi i da mu je više puta rečeno da je na prostoru njegovog servisa planirano da bude zelena površina u sklopu projekta Beograda na vodi.

„Ja sam video šta oni hoće da urade, sa ljudima iz grada, tu su prolazili, pričali su s njima. Ja sam pitao: ‘Ako se desi nešto, koga ja da tužim?’ Kaže jedan čovek iz grada što radi s njima: ‘Piše broj firme na bageru.’ Piše firma koja izdaje te građevinske mašine Dečko mi je rekao iz grada: ‘Pa sve puca, ionako puca, ti ćeš biti srušen.’ Meni bukvalno prete ukidanjem građevinske i upotrebne dozvole. Ispade da ja nisam vlasnik, ja koji 38 godina plaćam porez“, ističe on.

Advokatica vlasnika servisa Ana Đuričić objašnjava da je objekat auto servisa legalan, da poseduje građevinsku i upotrebnu dozvolu, i da su u toku pregovori u vezi sa njegovom eksproprijacijom.

„Nije se dogovorio iz razloga što oni nude jako malu cenu, građevinsku cenu oko 300 evra po kvadratu. Međutim, ovo je objekat u centru grada koji ima uredne papire i ta cena mora biti daleko viša“, smatra Đuričić.

Dodaje i da njen klijent svakodnevno prima pretnje da će mu objekat biti srušen.

(N1, arhivska fotografija)

Podelite ovu stranicu!