Sejdinović: Saopštenje Vulinovog pokreta crta metu na čelu

19 Sep 2017

"Strategija koja ima za cilj da slomi organizacije, pojedince, redakcije koje postavljaju otpor svevlasti i korupciji"

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović rekao je da saopštenje pokreta Aleksandra Vulina crta metu na čelu sa ciljem „da slomi organizacije, pojedince, redakcije koje postavljaju otpor svevlasti i korupciji“.

„Saopštenje je u skladu sa retorikom ove vlasti. One koje proglase svojim protivnicima, često vređaju najstrašnijim rečima, optužuju ih za razna krivična dela, a sve u cilju da ih marginalizuju i da im na neki način nacrtaju metu na čelu sa jasnom porukom – ako budete kritični, ako budete iznosili istinu o nama proći ćete kroz uzašnu torturu koja lako može da se završi ne samo verbalnim, već i fizičkim nasiljem“, kaže Sejdinović.

On navodi da je to strategija koja ima za cilj da slomi organizacije, pojedince, redakcije koje postavljaju otpor svevlasti i korupciji.

„Ovakva saopštenja i govori političara imaju za cilj da ljudi koji nisu u piramidi moći neprestano budu u stanju straha zbog svog angažovanja“, zaključuje predsednik ovog udruženja.

Podsećamo Pokret socijalista izneo je niz neistina na račun glavnog urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića optužujući ga da napada Vulina, da je narkoman i da mrzi svakog ko se bori za Srbiju.

Saopštenje, koje je objavljeno na sajtu pokreta, usledilo je nakon KRIK-ovog otkrića da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je platio stan.

(KRIK)

Podelite ovu stranicu!