Sejdinović: Politika i Večernje novosti dele stavove sa ekstremistima

21 jan 2016

Politika i Večernje novosti dele isto mišljenje sa ekstremistima i kada je u pitanju pravljenje spiskova takozvanih domaćih izdajnika

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović izjavio je večeras da veoma često nema razlike između načina na koji pišu beogradska Politika i Večernje novosti i ekstremistički sajtovi.

„Ne postoji neka suštinska razlika između ekstremističkih sajtova i Politike i Večernjih novosti. Formalno, oni često dele i iste autore i kolumniste. Takođe, feljtone koje objavljuju Politika i Večernje novosti će bez ikakvih problema objaviti sajtovi poupt Obraza ili Krvi i časti“, rekao je Sejdinović na okruglom stolu u Skupštini Vojvodine.

On je ocenio da Politika i Večernje novosti dele isto mišljenje sa ekstremistima i kada je u pitanju pravljenje spiskova takozvanih domaćih izdajnika.

„Uređivačka politika Večernjih novosti i Politike je suštinski ekstremistička“, kazao je Sejdinović.

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je da je Ustav Srbije generator velikih problema u društvu.

„Način na koji je Ustav bio usvojen kao i ono što piše u njemu je bio jasan znak šta čeka one koji su zagovornici građanskog društva“, kazala je Maja Sedlarević.

Prema njenim rečima, ekstremizam je veoma prisutan u društvu a ekštremističke grupe najizraženije deluju u Vojvodini.

Ona je ocenila i da društvo u Srbiji „srlja u retradicionalizaciju“.

Okrugli sto “Ideološke matrice ekstremizma u Vojvodini 2000-2015” organizovao je Centar za interkulturnu komunikaciju (CINK) iz Novog Sada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!