SDS pozvao opoziciju na dogovor oko ključnih izbornih uslova

07 Oct 2017

"Bez obzira na političke razlike, borba za fer i poštene izbore ono u čemu moramo biti jedinstveni"

Socijaldemokratska stranka (SDS) danas je pozvala sve opozicione partije da se zajednički dogovore oko ključnih izbornih uslova, koji se u formi zahteva moraju postaviti aktuelnoj vlasti i važiti za sve buduće izbore.

“Sve istinski opozicione stranke, bez obzira na to koju ideologiju zastupaju, moraju zajedno da se dogovore oko osnovnih izbornih a time i demokratskih principa, koje će svom snagom i do kraja braniti, nezavisno od koalicija u kojima će nastupati na izborima”, naveo je SDS.

Ta stranka je u saopštenju navela i da je “bez obzira na političke razlike, borba za fer i poštene izbore ono u čemu moramo biti jedinstveni”.

“Pitanje političkih okolnosti u kojima se odvijaju izbori nije tehničko i ne sme biti upotrebljeno za međusobno nadmetanje opozicionih stranaka za pravo prvenstva u postavljanju tih uslova, jer je to osnovno pitanje opstanka demokratije u svakoj zemlji”, naveo je SDS.

SDS Borisa Tadića je ocenio i da “opozicione stranke danas u Srbiji nemaju šansu da smene ovaj pogubni režim, ukoliko ne deluju jedinstveno”.

“Zato je od ključnog značaja da postavljanje izbornih uslova bude odraz i jedinstva opozicije, a ne da to biva zloupotrebljeno u svrhu pozicioniranja određenih stranaka”, naveo je SDS

Ta stranka smatra i da “snagu opozicije možemo pokazati samo pobedom nad ovim režimom, a svako nadmetanje unutar opozicije je pokazivanje upravo slabosti”.

U centru Beograda sinoć je održan skup Pokreta slobodnih građana (PSG) sa koga je od vlasti zatraženo da obezbedi održavanje fer, poštenih i slobodnih izbora – za predstojeće gradske izbore i postavljeno pet zahteva da to i bude urađeno.

Zahteve je pročitao advokat Vladimir Gajić istakavši da su ih dogovorili Vuka Jeremić, u ime inicijativnog odbora Narodne stranke, i PSG Saše Jankovića.

Tom skupu su prisustvovali Tadić, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović i poslanik iz Pokreta za spas Srbije Đorđe Vukadinović.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!