Savez za Srbiju: Ministar narodnu policiju pretvara u partijsku

13 sep 2018

"Zašto asistencija policije nije pružena za rušenje objekta na Pančićevom vrhu"

Savez za Srbiju osudio je današnje privođenje poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića i sedmoro građana koji su se protivili uklanjanju ugostiteljskog objekta „Centar kafea“, koje opština Vrbas, kako se navodi, sprovodi bez valjane dokumentacije.

„Savez za Srbiju postavlja pitanje ministru Nebojši Stefanoviću – u skladu sa kojim zakonom je policija danas ‘dala asistenciju’. Da li je to zakon Republike Srbije ili neki lični zakon ministra Stefanovića i vladajućeg režima u skladu sa kojim je narodna policija pretvorena u partijsku“, naveo je taj savez.

Savez je upitao Stefanovića zašto asistencija policije nije pružena za rušenje objekta na Pančićevom vrhu „koji su izgradili kriminalci koji su deo vlasti, ili kada su pod fantomkama rušeni objekti u sred noći u centru Beograda“.

„Dužan je da odgovori i da li se asistencija više od trideset naoružanih policajaca daje samo u slučaju kada se sklanja jedna od deset bašti u Vrbasu, jer je vlasnik lokala član opozicione stranke. Javno pitanje Saveza za Srbiju je i to – ako je režim obračun sa političkim neistomišljenicima otpočeo privođenjem i kordonom policije, šta je sledeći korak„, dodaje se.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!