Saša Janković (PSG): Nisam iznenađen odlukom Tužilaštva da odbaci naše prijave

26 mar 2018

"Tužilaštvo nije depo za stranačke kadrove, već za primenu zakona"

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković kazao je danas da nije iznenađen odlukom Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu da odbaci krivične prijave koje je taj pokret podneo protiv ministara Nebojše Stefanovća i Branka Ružića i još 17 građana zbog sumnje da su izvršili krivično delo sastavljanje netačnih biračkih spiskova.

„Nisam iznenađen, naše tužilašto odavno nije samostalno ono je alat u rukama jedne političke stranke“, kazao je Janković u emisiji Pravi ugao na Radio-televiziji Vojvodine.

On je istakao da je Pokret imao dokaze ne samo protiv ministara već i građana koji su se našli na biračkom spisku, a ne žive na tim adresama.

„Da je tužilaštvo razmotrilo krivične prijave kao što treba, onda bi pozvalo te osobe i pitalo ih da li žive na toj adresi, kada su se prijavili na tu adresu, da im daju ugovor o zakupu“, rekao je Janković.

On je kazao da nije iznenađen i da je krivične prijave podneo da bi učinio uslugu Tužilaštvu da se „probude iz transa i kome u kojoj se nalaze“.

„Treba nešto da ih protrese, nadam se da će ih protresti svest o tome da svi vide da to što rade, rade ne u korist građana nego u korist jedne stranke“, istakao je Janković.

On je rekao da izjava ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da „birački spisak nikad nije bio sređeniji“, nije tačna i da su oni sve vreme na to upozoravali.

„To što nije sređeni nije slučajnost već je to bilo zloupotrebljeno“, kazao je Janković i dodao da veruje da je neuređeni birački spisak uticao na izborni rezultat.

On je kazao da izbori nisu tačno pokazali izbornu volju građana.

„Tužilaštvo nije depo za stranačke kadrove, već za primenu zakona“, zaključio je Janković.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas krivičnu prijavu Pokreta slobodnih građana protiv ministara Nebojše Stefanovića i Branka Ružića i još 17 građana jer nema dokaza da su sačinili netačan birački spisak povodom beogradskih izbora.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!