Sanja Kljajić: Još jedna predstava u kojoj su novinari kolateralna šteta

11 sep 2018

"Imaju mnogo toga zajedničkog, a prezir prema medijskim slobodama je sigurno jedna od tih stvari”

Sanja Kljajić, novinarka Dojče velea koju su napali albanski demonstranti pre nekoliko dana prilikom posete Aleksandra Vučića Kosovu, izjavila je da kada sa ove distance analizira situaciju, sve joj izgleda kao još jedna predstava u kojoj su novinari unapred bili uračunati kao kolateralna šteta.

“Ne izgleda mi kao da je neko napravio bilo kakav propust, naprotiv. Plan im je bio dobar, plan je uspeo, a da je neko od novinara i ozbiljnije povređen, nije kao da bi se bilo koja od dve strane iskreno potresla. Imaju mnogo toga zajedničkog, a prezir prema medijskim slobodama je sigurno jedna od tih stvari”, kazala je Sanja Kljajić za Danas.

Reporterke Dojče velea Sanja Kljajić i Elona Elezi napadnute su na putu za selo Banje, u opštini Srbica, odakle su izveštavale o blokadama puta u znak protesta zbog posete Vučića.

One su uz pomoć lokalnog stanovništva i policije uspele da se vrate ka severu Kosova. Njih je napalo desetak demonstranata, navodeći da ih one provociraju tablicama. Sanji su tražili ličnu kartu, kako bi se uverili da je Srpkinja. Bila je uplašena i pomislila je da se iz te situacije neće izvući i da ih demonstranti neće pustiti.

(Autonomija/Danas)

Podelite ovu stranicu!