Salak (DS): Vučiću odgovara što u Srbiji ima milion i po nezaposlenih

02 Oct 2016

"Vučić će trajati do momenta dok se ovaj neodrživi sistem ne raspadne"

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Igor Salak optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da namerno ne želi da menja veoma lošu ekonomsku situaciju u Srbiji, jer je upravo on najveći dobitnik rekordne nezaposlenosti u zemlji.

“Vučić će vladati dokle god ima milion i po nezaposlenih i više od pola miliona članova Srpske napredne stranke (SNS), koji su dobili državne poslove ili čekaju u redu za njih. I koji idu okolo kod članova porodice, komšija i rođaka, i mole ih da glasaju za SNS kako ne bi izgubili te svoje nade i privilegije. Dakle, trajaće do momenta kada se taj neodrživi sistem ne raspadne i polovina od te polumilionske armije shvati da nema ništa od zaludnog nadanja”, rekao je Salak agenciji Beta.

Dodao je da će građani Srbije zbog toga i dalje biti osuđeni na “demagoške priče o boljem životu na dnevniku, između špansko-turskih ljubavnih tragedija i rijaliti programa”.

“Dakle, kao stari politički vuk i kao najveći benefitar nezaposlenosti stanovništva, ne verujem da će Vučić tu nešto menjati”, ocenio je Salak.

Prema njegovim rečima, ključni problemi u Srbiji su nestajanje stanovništva, najviša stopa nezaposlenosti u Evropi, beg mladih i školovanih u inostranstvo, neulaganje u nauku, kulturu i obrazovanje.

Salak, koji je za potpredsednika izabran na nedavnim izborima u DS-u, rekao je da novo predsedništvo te stranke “predstavlja tim, u kojem se tačno zna ko šta radi i za šta je zadužen”.

“Nema improvizacije. Imamo plan i cilj za svaku oblast koja je od značaja za jačanje građanskog društva u Srbiji”, kazao je Salak i rekao da se za predsednikom DS-a Draganom Šutanovcem pre izbora “vrlo površno” poznavao, ali da je ubeđen da će novi lider uspeti da konsoliduje stranku, jer je “hrabar i vredan” čovek.

“Ja sam potpuno ubeđen sa će Dragan Šutanovac ne samo konsolidovati DS, nego je i postaviti na realnih 12-15 odsto podrške u društvu. A to je već dovoljna snaga koja može da menja stvari. Podsetiću vas da smo ranije sa Đinđićem u jednom momentu imali samo jedan odsto podrške, ali smo imali ideju šta da radimo”, rekao je Salak.

Dodao je da u predstojećem periodu očekuje “samo izazove i probleme”, jer stranka ima lošu startnu poziciju, dugovanja i kredite.

“Sa lošom startnom pozicijom, strankom u minusima, kreditima i dugovima, dovesti stanje na nulu, biće uspeh. A nepravedna stigmatizacija svih naših članova je prosto u domenu sociopatologije”, ocenio je Igor Salak.

Prema njegovim rečima, protekli izbori u DS-u izazvali su “ogromno interesovanje javnosti”, jer je reč o stranci koja može ponuditi i uspostaviti alternativu sadašnjoj vlasti.

On je dodao da je ponosan što je predvodio listu DS-a na loklanim izborima u Žitištu, iako nije pobedio.

“Mi smo iz totalne opozicije osvojili 25 odsto mandata u lokalnom parlamentu. A nije nama na lokalu bio nikakav protivnik opštinski lider SNS-a, koji čak i ne živi u našoj opštini, a predsednik je iste. Izgledalo je kao da smo kandidati u Žitištu – Vučić i ja. Tu već nisam imao šanse. Vučić ima Pink, Informer, Farme, Parove, milione, resurse cele države”, kazao je Salak.

Dodao je da je Žitište opština koja se sastoji od 12 sela i ni jednog grada i u kojima je stanovništvo staro a depopulacija “totalna”, u kojem teško da se mogu videti dečja kolica i radnik koji žuri na posao, i u kojem premalo ljudi koristi internet.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!